Thuisverpleging De Klinge  thumbnail

Thuisverpleging De Klinge

Published May 01, 22
3 min read

Thuisverpleging - Thuiszorg nodig?

Bij Thuisverpleging Lokeren kan u terecht voor een brede waaier van verpleegkundige diensten. We lijsten hier enkele voorbeelden op: Zonder doktersvoorschrift Alle hygiënische verzorging. Denk hierbij aan wassen, aankleden,… Met doktersvoorschrift Wondzorg Inspuitingen Wekelijks klaarzetten medicatie Blaassondage Lavement Sondevoeding Compressietherapie Aanbrengen van zalven Parenterale voeding Palliatieve zorgen Plaatsen & toezicht houden op intraveneuze en subcutane perfusie (bv. pijnpompen) Stomazorg Aanbrengen van oog/oordruppels post-operatief Suprapubische zorg Bloedafnames PCR-testen Toedienen van insuline

Waarom voor ons kiezen?

Als zelfstandige verpleegpraktijk is uw tevredenheid van groot belang. Het is immers de beste reclame. We zullen er alles aan doen om u de beste zorgen toe te dienen, zodat u met een goed gevoel terugkijkt op onze samenwerking. Onze werking is discreet en voorspelbaar. Alle kosten worden rechtstreeks in rekening gebracht met uw mutualiteit.

Suprapubische Zorg- Thuisverpleging



Het kan wel zo zijn dat de zorgverzekeraar van te voren toestemming moet geven. Dit geldt bijvoorbeeld als de zorgverzekeraar geen overeenkomst heeft gesloten met de betreffende zorgaanbieder. Wijkverpleging wordt uitgevoerd door wijkverpleegkundigen en verzorgenden, afhankelijk van de zorgbehoefte van de verzekerde. De wijkverpleegkundige bekijkt welke zorg nodig is (indiceren) en kijkt wie de zorg moet leveren. Thuisverpleging Kemzeke.



Dit heet indicatiestelling. Lavement- Thuisverpleging. De wijkverpleegkundige hanteert bij de indicatiestelling de normen en uitgangspunten van de beroepsgroep. Meer informatie over wijkverpleging en indiceren staat op de website van Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN): Tegelijk met het V&VN Begrippenkader indicatieproces heeft het Zorginstituut een nadere duiding Verpleegkundige indicatiestelling uitgebracht, met daarbij een samenvatting in heldere taal.

Zorg in natura of PGB Een verzekerde kan kiezen voor zorg in natura (ZIN) of kan een persoonsgebonden budget (PGB) aanvragen bij de zorgverzekeraar - Thuiszorg - Zorg en Gezondheid. Voor de indicatiestelling maakt het niet uit voor welke leveringsvorm wordt gekozen. De wijkverpleegkundige volgt in beide situaties de stappen uit het verpleegkundig proces en de indicatiestelling moet voldoen aan het normenkader - Thuisverpleging Meerdonk.



De zorgverzekeraar maakt afspraken met de zorgaanbieder en betaalt deze rechtstreeks. Wordt er gekozen voor zorg via een PGB dan kan een verzekerde zelf zijn zorgverleners kiezen en hier zelf een overeenkomst mee sluiten. Thuisverpleging Sint-Niklaas. De zorgverleners worden dan betaald vanuit het PGB. Welke voorwaarden er aan het PGB verbonden zijn, is terug te vinden in de polisvoorwaarden en het reglement van de zorgverzekeraar.



Er geldt dan geen eigen bijdrage voor de zorg in de eigen omgeving. Ook het eigen risico geldt niet voor deze zorg - Thuisverpleging Sint-Gillis-Waas. Vergoeding vanuit Zvw, Wmo of Wlz Als de zorg in een geneeskundige context plaatsvindt dan valt deze onder de Zvw. Altijd hulp dichtbij: Onze verpleegkundigen bij Thuisverpleging wonen in dezelfde regio, waardoor de zorgvraag snel beantwoord wordt.. Het bepalen of sprake is van een geneeskundige context is dus van belang bij de afbakening tussen Zvw en Wmo, bijvoorbeeld in verband met het leveren van verzorging.

Thuisverpleging Sint-niklaas

Wanneer er alleen verzorging nodig is, kan zorg thuis ook onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz) vallen (Thuisverpleging Sinaai). Meer informatie over de geneeskundige context staat beschreven in: ‘Verpleegkundige indicatiestelling - een nadere duiding’ Wmo Wanneer er alleen verzorging nodig is en er is geen sprake van een geneeskundige context waar binnen deze verzorging gegeven wordt, valt dit onder de Wmo. Compressietherapie- Thuisverpleging.



Bijvoorbeeld in verband met een psychiatrische aandoening of beperking, een verstandelijke of zintuiglijke handicap. Deze zorg kan aangevraagd worden bij de gemeente waarin de verzekerde woont (Thuisverpleging Elversele). Voor deze zorg kan een eigen bijdrage gelden. Wlz Als een verzekerde een Wlz-indicatie heeft dan is verpleging en verzorging onderdeel van de zorg vanuit de Wlz.

Wat is Thuisverpleging?

Thuisverpleging is er voor personen die verpleging nodig hebben, bijvoorbeeld nadat ze uit het ziekenhuis ontslagen zijn of herstellen van een ongeluk of aandoening. Door thuisverpleging kan een persoon sneller het ziekenhuis verlaten en kan opvang in een residentiële voorziening vermeden worden. Thuisverpleging gebeurt door verpleegkundigen. Een verpleegkundige kan geneesmiddelen of inspuitingen toedienen, wonden verzorgen, palliatieve zorgen verlenen, ... Naast verpleegkundige zorg moeten de verpleegkundigen ook aandacht hebben voor gezins- en sociale omstandigheden. Een dienst voor thuisverpleging groepeert een aantal thuisverpleegkundigen die ofwel als werknemer voor de dienst zelf werken, ofwel als zelfstandige met de dienst samenwerken. Zo werken die verpleegkundigen beter met elkaar samen en kunnen ze elkaar helpen, ondersteunen of vervangen waar nodig. De dienst voor thuisverpleging zelf bewaakt de kwaliteit en de continuïteit van de dienstverlening.

Latest Posts

Endometriosis Stoma

Published Dec 05, 24
7 min read

Medische Hulpmiddelen

Published Dec 05, 24
7 min read

Meaning Of Stoma

Published Dec 05, 24
7 min read